Zorg regelen

Zorg regelen

Het is geen geheim dat het proces van zorg aanvragen voor ouderen een uitdagende en verwarrende ervaring kan zijn. Van het navigeren door ingewikkelde administratieve procedures tot het begrijpen van verschillende zorgopties. Wij begrijpen de frustraties en zorgen die gepaard gaan met dit proces en streven ernaar om u te helpen bij elke stap. Hieronder leest u hoe u de verschillende zorgopties die Zorggroep Aelsmeer bieden kan aanvragen. Komt u hier niet uit, neem dan vooral contact op met ….

Huishoudelijke hulp aanvragen

De eerste stap is het aanvragen van huishoudelijke hulp bij het loket Wet Maarschappelijke Ondersteuning (WMO) van Gemeente Aalsmeer. Telefoon: 0297-38 75 75. Meer informatie vindt u op www.aalsmeer.nl Na ontvangst van de zorgaanvraag bij het WMO-loket wordt contact met u opgenomen. Dat zou binnen twee weken moeten zijn. Als het een nieuwe aanvraag betreft, volgt er zo spoedig mogelijk een huisbezoek om de zorgvraag vast te stellen.

Persoonlijke verzorging of verpleging aanvragen

Om te zorgen dat Thuiszorg Aelsmeer u passende zorg kan bieden, is het belangrijk dat u uw behoefte aan ondersteuning bespreekt met uw huisarts. Zodra uw verwijzing is verwerkt, plannen we graag de benodigde zorgmomenten voor u in. Wees duidelijk naar uw arts over uw wens voor thuiszorg. VERDERE STAPPEN?

Dagbesteding

Om deel te kunnen nemen aan de inloopactiviteiten kunt u zonder verwijzing binnenlopen bij één van onze drie ontmoetingscentra, Gebouw Irene in Aalsmeer, Wijkpunt ‘Voor Elkaer’ in Kudelstaart en Ontmoetingskerk Rijsenhout. Of contact opnemen met een van de ontmoetingscentra

Maatwerk bij dagbesteding

Heeft u interesse voor één van de maatwerkgroepen, bijvoorbeeld op advies van uw huisarts, de praktijkondersteuner, de casemanager of via een andere weg? Hiervoor is een indicatie nodig. U dient een meldingsformulier van Wet Maatschappelijk Ondersteuning (WMO) in te vullen, verkrijgbaar bij het WMO loket (ook via de website te downloaden). Om deel te kunnen nemen aan een van de groepen kunt u contact opnemen met het ontmoetingscentrum via het telefoonnummer of binnen lopen

Wonen in Zorgcentrum Aelsmeer

U heeft een indicatie nodig van de Wet Langdurige Zorg (WLZ ) met een ZorgZwaarte Pakket (ZZP). Deze indicatie is noodzakelijk om te kunnen wonen in Zorgcentrum Aelsmeer en kan aangevraagd worden via het Centrum Indicatie Zorg (CIZ). Het aanvragen kan gedaan worden door de huisarts, door de cliënt zelf, door de kinderen/contactpersoon, wijkverpleegkundige of de casemanager. In alle gevallen zullen de medische gegevens opgevraagd worden bij de huisarts. In veel gevallen is dat dan ook de kortste weg. Als u in het bezit bent van de indicatie kunt u zich laten inschrijven op de wachtlijst van Zorgcentrum Aelsmeer. Hiervoor kunt u contact opnemen met de casemanager Dementie: Yvon Molenkamp
Telefoon: 0297-326050
E-mail: ymolenkamp@zg-aelsmeer.nl 

Aanvraag Eerstelijnsverblijf

Het Eerstelijnsverblijf maakt onderdeel uit van de Zorgverzekeringswet. Huisartsen en andere professionals zullen in veel gevallen als eerste signaleren dat de situatie van de patiënt zodanig is dat deze wel of niet thuis kan blijven. De huisarts neemt hierover het besluit en zal u aanmelden voor ELV bij het aanmeldportaal Amstelland. De Algemene Voorwaarden van Actiz en Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) zijn van toepassing op onze zorg en dienstverlening en deze ontvangt u bij uw zorgovereenkomst. Hier vindt u de uitgebreide zorgvoorwaarden. Voor meer informatie over Eerstelijnsverblijf kunt u contact opnemen met                     Yvon Molenkamp
Telefoon: 0297-326050
E-mail: ymolenkamp@zg-aelsmeer.nl 

Appartementen bij Zorgcentrum Aelsmeer

Om in aanmerking te komen voor de appartementen in Zorgcentrum Aelsmeer dient u in het bezit te zijn van een WLZ (Wet langdurige zorg) indicatie. Wilt u samen met uw partner bij ons komen? Wij streven er naar om voornamelijk echtparen samen in de appartementen te verwelkomen die beiden een WLZ-indicatie hebben. Zo dragen wij bij aan het beschikbaar stellen van zorgwoningen aan senioren die een zorgvraag hebben. U kunt deze aanvragen op www.ciz.nl.

Wanneer u een WLZ-indicatie heeft, kunt u zich voor deze woningen op de wachtlijst van Zorgcentrum Aelsmeer laten plaatsen. Dit doet u door zelf contact op te nemen met Zorggroep Aelsmeer. Woont u eenmaal in Zorgcentrum Aelsmeer, dan worden zorg, welzijn, maaltijden en schoonmaak aangeboden op basis van Volledig Pakket Thuis (VPT).

Zorg met verblijf bij Zorggroep Aelsmeer

Zorggroep Aelsmeer - Zorg met verblijf - Wonen - Keukenbrigade restaurant - Verse maaltijden

Faciliteiten binnen Zorgcentrum Aelsmeer

Wij willen het u zo makkelijk mogelijk maken. Voor veel faciliteiten hoeft u daarom de deur niet uit, maar kunt u terecht binnen Zorgcentrum Aelsmeer. Dagelijks bereidt onze keukenbrigade verse maaltijden voor u in ons gezellige restaurant. Voor liefhebbers van lezen biedt onze goed uitgeruste groot-letter bibliotheek een oase van ontspanning met een scala aan boeken. Laat onze professionele kapster u een frisse look bezorgen in onze kapsalon, waar zorg en stijl hand in hand gaan. Bij Zorgcentrum Aelsmeer streven we naar een veelzijdig aanbod aan diensten voor een aangenaam en passend verblijf.

Begeleide activiteiten bij Zorg met verblijf

Een zangmiddag, een Italiaanse avond, bloemschikken, de Mannensoos. Als u van reuring houdt, bent u bij Zorgcentrum Aelsmeer aan het goede adres. Er is veel te doen. Er zijn regelmatig optredens, lezingen en we organiseren verschillende uitstapjes. Alle afdelingen hebben hun eigen activiteitenbegeleiders die de bewoners goed (leren) kennen en ook speciale activiteiten op de afdeling organiseren.

Wilt u meer weten over de activiteiten? Bekijk ons magazine ‘Voor ons Allemael’.

Ga naar de inhoud