Wonen in Zorgcentrum Aelsmeer

Wonen in Zorgcentrum Aelsmeer

In het pand bieden we aan ruim honderd mensen een woning. Er is woonruimte wanneer thuis wonen niet meer haalbaar is en u de noodzakelijke indicatie heeft. Enkele appartementen zijn geschikt voor echtparen. In bijzondere situaties is een tijdelijk verblijf in een van de drie ELV-kamers mogelijk. Het Zorgcentrum is ervoor zorg én welzijn. Er zijn wekelijks diverse activiteiten die plaatsvinden in de huiskamers of in de grote zaal beneden. Door de toegenomen zorgzwaarte van bewoners is het Zorgcentrum een verpleeghuis met een eigen lokaal karakter geworden. 

Bij binnenkomst is de huiselijkheid al zichtbaar. Kleinschalig en herkenbaar, een warme sfeer die zich voortzet op elke afdeling. Op iedere etage bevinden zich twee huiskamers en de kamers van bewoners zijn ingericht met eigen meubilair.

De ‘Kleine Poel’

De 15 appartementen van deze afdeling bevinden zich op de Begane Grond en zijn uitermate geschikt als gedeeltelijk zelfstandig en toch veilig leven. Hier kan de bewoner beschikken over zorg en begeleiding waar nodig. De eigen kamer is voorzien van een badkamer en een eigen keukenblok en uiteraard mag de ruimte naar eigen keuze worden ingericht met uitzondering van het bed. (Bij Volledig Pakket Thuis appartementen is het bed niet inbegrepen). Vertrouwde en herkenbare meubels zijn belangrijk, het zorgt er voor dat de bewoner zich sneller thuis voelt en dat ondersteunen wij graag. 
Deze afdeling heeft een gezellige woonkamer, ‘de Voorkamer’, met een terras aan de voorkant van het Zorgcentrum waar bewoners met lekker weer buiten kunnen zitten. In de gezamenlijke woonkamer kan de bewoner de hele dag vertoeven. Hier nuttigen zij gezamenlijk de maaltijden, drinken zij koffie en kunnen ze meedoen aan activiteiten. Vanzelfsprekend kan de bewoner ook deelnemen aan activiteiten in de Grote Zaal en de maaltijd nuttigen in het restaurant.

De ‘Grote Poel’

De ‘Grote Poel’ is een beschermde afdeling voor mensen met een gevorderde vorm van dementie. Lees hier meer over deze afdeling »

De eerste en tweede etage inclusief de appartementen

Op de eerste etage, ‘Het Zwet’ en ‘De Vaart’, wonen mensen met een zorgindicatie vanwege psychogeriatrische aandoeningen (zoals dementie) of een zware lichamelijke aandoening en bijkomende zorgvragen. Dit geldt ook op de tweede etage, ‘de Blauwe Beugel’ van Zorgcentrum Aelsmeer. Op de tweede etage zijn ook appartementen waar u zelfstandig woont en waar wij een Volledig Pakket Thuis (VPT) aanbieden. De zorg en ondersteuning vanuit Zorggroep Aelsmeer is zoveel mogelijk aanvullend op wat u nog zelf kan en wat naasten kunnen doen. Lees hier ‘Zorgwoningen’ meer over wat VPT precies inhoudt.

Huisarts

Er wordt in het Zorgcentrum intensief samengewerkt met de huisartsen in Aalsmeer. Daarnaast is er een multidisciplinaire benadering met bijvoorbeeld fysiotherapeut, ergotherapeut en anderen in samenspraak met bewoner, mantelzorger en zorgmedewerkers. Door de korte lijnen en de directe schakels zorgen we ervoor dat onze bewoners optimale zorg en begeleiding ontvangen.

Specialist Ouderengeneeskunde

Zorggroep Aelsmeer heeft met Amstelring afspraken over de inzet van de specialist ouderengeneeskunde en de paramedische diensten. Wanneer een indicatie is afgegeven voor zorg mét behandeling, draagt de huisarts de begeleiding over aan deze specialist. De arts en zorgmedewerkers bieden de begeleiding die past bij de zwaarte van de zorg waarvoor de bewoner in het verpleeghuis is komen wonen.

Zorggroep Aelsmeer - Thuiszorg Aelsmeer - Hulp bij aankleden

Hoe vraagt u de zorg aan?

U heeft een indicatie nodig van de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Deze indicatie moet aangevraagd worden via het Centrum Indicatie Zorg (CIZ).

Het aanvragen kan gedaan worden door de cliënt zelf, door de kinderen/contactpersoon, wijkverpleegkundige of de casemanager. In alle gevallen zullen de medische gegevens opgevraagd worden bij de huisarts. In veel gevallen is dat dan ook de kortste weg. Als u in het bezit bent van de indicatie kunt u zich laten inschrijven op de wachtlijst van Zorgcentrum Aelsmeer.

Meer informatie nodig over het aanvragen van zorg?

Neem contact op met zorgconsulent Yvon Molenkamp.
Telefoon: 0297-820966
E-mail: zorgbemiddeling@zg-aelsmeer.nl 

Zorg met verblijf bij Zorggroep Aelsmeer

Ga naar de inhoud