Dagbesteding

Dagbesteding verzorgd door Zorggroep Aelsmeer

Zoekt u zinvolle en ontspannende dagbesteding? In een warme omgeving waar kennis en kunde helpen bij het behouden en verbeteren van vaardigheden? Daar aanwezig zijn geeft structuur aan het dagelijks leven en gaat eenzaamheid tegen.

Binnen Zorggroep Aelsmeer vinden we het belangrijk dat u bij ons terecht kunt voor steun die nodig is. Een belangrijk onderdeel in de keten is de dagbesteding. Door onder de mensen te komen blijven vaardigheden en kwaliteiten langer behouden en benut. Bovendien zorgen contacten voor een blijvend gevoel van eigenwaarde. “Ik tel mee”, zeggen cliënten vaak.​

Zorggroep Aelsmeer - Homepage

Onze dagbesteding

Meer informatie over dagbesteding verzorgd door Zorggroep Aelsmeer

Dementheek

Naast de dagbesteding, contactgroepen voor mantelzorgers en informatiebijeenkomsten dieden wij in Gebouw Irene ook andere ondersteuningsmogelijkheden. De Dementheek heeft verschillende producten die hulp kunnen bieden in de thuissituatie zoals onder andere een dementieklok, gps-mogelijkheden, een robotkat, tripplestoep en Parkinson-rollator. Tevens is er een bibliotheek met informatieve boeken. De dementheek biedt hulp en biedt een uitleenservice.

U kunt hier terecht op Maandag t/m vrijdag van 10.00 uur – 16.00 uur.

Creatief

Op maandagen kunt u in Gebouw Irene, Wijkpunt “Voor Elkaer” in Kudelstaart en in Rijsenhout in de Ontmoetingskerk ontspannen door mee te doen aan tekenen, schilderen of kleuren voor volwassenen. Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar. U hoeft geen ervaring te hebben, alleen plezier in het samen, maar toch individueel bezig zijn. Voor schilderen vragen wij een kleine bijdrage van €2,50 per doek. Ook organiseren wij regelmatig een workshop op het gebied van tekenen, schilderen en kleuren.

Geheugentraining

Ouderdom komt met gebreken’ , een bekende uitspraak van veel senioren. Vergeetachtig worden kan senioren beperken in hun dagelijks leven en onzeker maken. Gebouw Irene, Wijkpunt ‘Voor Elkear’ in Kudelstaart en Ontmoetingskerk Rijsenhout bieden op maandagen de activiteit ‘geheugentraining & breinzaken’ aan om senioren te ondersteunen die hun brein willen ‘trainen’ en in contact met anderen willen komen. Aan de hand van spellen en vragen prikkelen we het brein.

Bewegen Parkinsongroep

Informatie volgt nog

Musica

Muziek heeft een hele positieve werking op mensen, met name bij senioren! Daarom bieden wij in Gebouw Irene op dinsdag een Musica middag. Muziek beïnvloedt de stemming zeer positief en brengt mensen in contact. Vaak komen er naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Men kan opgaan in de muziek, ernaar luisteren of mee zingen met liedjes van vroeger. Senioren kunnen weer helemaal opleven, genieten en zich vaak nog allerlei teksten en melodieën herinneren.

Gespreksgroep

Aan de hand van beelden en geluid worden verschillende thema’s behandeld en komen we met elkaar in gesprek. We leren elkaar kennen door herinneringen en verhalen met elkaar te delen. Ook komen de activiteiten aan bod, wat er verder ter tafel komt en wat u eventueel zelf inbrengt. We maken een sprong tussen het heden en het verleden.

Totaal Vitaal

Wilt u lijf en brein vitaal houden? Kom dan op donderdag bewegen bij één van onze ontmoetingscentra.

We ontvangen u met een kopje koffie of thee. We beginnen om de spieren warm en soepel te maken. Vervolgens doen we een spelactiviteit. Bijvoorbeeld met ballen, ringen, scoops of tennisrackets. Tussendoor zal er een beroep gedaan worden op de hersenen d.m.v. vragen en/of geheugenspelletjes.

Multimedia ondersteuning

Multimedia, we kunnen er eigenlijk niet meer omheen. Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een mobiele telefoon, tablet of laptop in huis. Internet, e-mail en apps brengen vooral mogelijkheden met zich mee. Heeft u vragen over uw apparaat? Dan zullen de medewerkers en vrijwilligers van Gebouw Irene u op vrijdagen, onder het genot van en kopje koffie, zo goed mogelijk proberen te helpen.

Zorggroep Aelsmeer - Homepage
Ga naar de inhoud