Dagbesteding

Zoekt u zinvolle en ontspannende dagbesteding? In een warme omgeving waar kennis en kunde helpen bij het behouden en verbeteren van vaardigheden? Daar aanwezig zijn geeft structuur aan het dagelijks leven en gaat eenzaamheid tegen.

Binnen de organisatie van Zorggroep Aelsmeer vinden we het belangrijk dat u bij ons terecht kunt voor steun die nodig is. Een belangrijk onderdeel in de keten is de dagbesteding. Door onder de mensen te komen blijven vaardigheden en kwaliteiten langer behouden en benut. Bovendien zorgen contacten voor een blijvend gevoel van eigenwaarde. “Ik tel mee”, zeggen cliënten vaak.

 

Dagbesteding via Zorggroep Aelsmeer
Een voorziening binnen de organisatie Zorggroep Aelsmeer is het gebouw Irene aan de Kanaalstraat. Daar huist het Ontmoetingscentrum en een van de mogelijkheden binnen dit centrum is de Dagbesteding. Er is dagbesteding met en zonder indicatie.

  • Zonder indicatie: Dagbesteding bij Inloophuis Odense in Aalsmeer en Rijsenhout en in het wijkpunt ‘Voor Elkaer’ in Kudelstaart.
  • Met indicatie: Voor cliënten met indicatie is er Maatwerk in Aalsmeer.

Dagbesteding bij Inloophuis Odense
Alle locaties zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, er is geen indicatie nodig. Lees hier >>

Maatwerk; wanneer er een indicatie aanwezig is
Maatwerk is bedoeld voor ouderen met een diagnose dementie of een hersen gerelateerde somatische diagnose als de Ziekte van Parkinson of gevolgen van een CVA. Lees hier >>

Mantelzorgondersteuning
Ontmoetingsgroep Aalsmeer organiseert ook mantelzorgondersteuning. Lees hier >>

Dementheek
In gebouw Irene aan de Kanaalstraat bevindt zich ook het kenniscentrum voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Voor meer informatie over de Dementheek.  Lees hier >> 

 

Wilt u meer weten?
Ontmoetingsentrum, Inloop Odense Aalsmeer en Dementheek
Gebouw Irene, Kanaalstraat 12
1431 BW Aalsmeer
Telefoon: 06 – 22468574
ecarels@zg-aelsmeer.nl

Inloop Odense Rijsenhout
Ontmoetingskerk, Werf 2
1435 KP Rijsenhout
Telefoon: 06 – 22468574
ecarels@zg-aelsmeer.nl

Inloopcentrum Kudelstaart
Wijkpunt Kudelstaart ‘Voor Elkaer’
Gebouw Nobelhof
Nobelhof 1, 1433 JZ Kudelstaart
Telefoon: 0297-820979