Wonen in het Zorgcentrum

U wilt graag in het Zorgcentrum wonen en wij willen graag dat u komt. Helaas is het in de praktijk vaak zo dat er wachtlijsten zijn. Dit komt door het niet aansluiten van ‘vraag en aanbod’. De meest gestelde vraag is: “Heeft u enig idee hoelang het duurt voordat ik kan verhuizen?” Dit is echter een heel moeilijke vraag en nog lastiger in te schatten. Dikwijls kan er alleen een ruwe indicatie gegeven worden.

Hoe gaat het in zijn werk?
Vanaf de datum dat  Zorggroep Aelsmeer uw indicatie heeft ontvangen van het CIZ bent u ingeschreven op onze wachtlijst. U ontvangt van ons een bevestigingsbrief. Kort daarop neemt de zorgconsulent contact met u op. Er zal dan aan de hand van een vragenlijst gekeken worden naar de urgentie voor uw ‘opname’. Zo heet het als u in Zorgcentrum Aelsmeer komt wonen.

Stilte
Het kan daarna enige tijd duren voor u hoort dat er daadwerkelijk een plekje voor u is. Daarom is het van belang dat wanneer er in uw situatie iets wijzigt, u de zorgconsulent daarvan op de hoogte brengt. Wanneer er een plaats in Zorgcentrum Aelsmeer vrijkomt wordt altijd gekeken naar wachtlijstduur en zorg-urgentie. De eerste op de wachtlijst is niet noodzakelijk degene die effectief wordt opgenomen. Volledigheidshalve vermelden wij dat er een voorrangsrecht voor inwoners van de gemeente Aalsmeer is of als er een historische band is met de gemeente.

Neem hier een kijkje in ons Zorgcentrum.

Vragen of meer informatie?

Zorgconsulent Yvon Molenkamp
Telefoon: 0297-326050
E-mail: ymolenkamp@zg-aelsmeer.nl 

Hoofd Zorg & Welzijn
Corrie van Breemen
Telefoon: 0297-326050
E-mail: cvbreemen@zg-aelsmeer.nl