Zorggroep Aelsmeer zoekt vrijwilligers 

Alle afdelingen en locaties van Zorggroep Aelsmeer werken graag met vrijwilligers. Vrijwilligers geven de extra ondersteuning die nodig is om een fijnere en betere kwaliteit van zorg te bieden. En die verdient toch iedereen? U hulp wordt erg gewaardeerd. Voor onze vrijwilligers organiseren we o.a. een informatiebijeenkomst, eindejaar borrel en u ontvangt jaarlijks een attentie. Wij hopen dat u leuke contacten kan opbouwen en het vrijwilligerswerk u voldoening geeft. 

Contact

Wilt u meer weten? Schroom dan niet en neem contact op met Tanja Eichholtz.
teichholtz@zg-aelsmeer.nl

Aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag -en vrijdag ochtend (08.00 – 16.30 uur)
Telefoon: 0297-326050

 

Vacatures vrijwilligers:


Gezamenlijk dineren

In Zorgcentrum Aelsmeer zijn wij op zoek naar vrijwilligers die tussen de middag willen assisteren bij de warme maaltijd, het diner voor de bewoners.
Er wordt met een kleine groep bewoners gezamenlijk de warme maaltijd gegeten in een huiskamer. Deze maaltijden worden vers bereid in de keuken van het zorgcentrum.
We vragen u om te helpen met tafeldekken, de maaltijden klaarzetten en soms het eten klein snijden en indien u dat wilt, kunt u soms ook helpen met het eten geven aan één van de bewoner.
Maar het voornaamste is dat u bijdraagt aan de gezelligheid tijdens het eten, doormiddel van een praatje met de bewoners.

Het diner is dagelijks van 11.30 – 13.00 uur.
In overleg bepalen we welke dag u het beste uitkomt.


Bezorgt u één van onze cliënten een heerlijk fietsmoment op een duo-fiets? 

In het ontmoetingscentrum (OMC) Irene zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die samen met één van onze cliënten lekker een rondje gaat fietsen op een duo-fiets.
Op Maandag of donderdag, in de ochtend of middag.
Samen met één van de cliënten gaat u een half uurtje fietsen op een Duo-fiets mèt trap ondersteuning
Het is voor de cliënt heel fijn om even naar buiten te gaan en oude bekende plekjes te zien. Er wordt gefietst in de periode van april t/m oktober.
U krijgt vooraf instructie/ training hoe u de fiets moet gebruiken. 

Het OMC/Odensehuis is onderdeel van Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in het Irenegebouw. De bezoekers zijn senioren en ze kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. Daarnaast zijn er drie maatwerkgroepen voor senioren met de diagnose dementie of een hersenen gerelateerde ziekte zoals b.v. Parkinson of CVA. 

Het adres van het ontmoetingscentrum Irene is: Kanaalstraat 12, 1431 BW  in Aalsmeer. 


Historische Wandeling 

Houdt u ook zo van wandelen? 
Bewoners van Zorgcentrum Aelsmeer gaan graag met u meewandelen, want wat is er niet heerlijker dan even naar buiten gaan en een frisse neus halen. 

We zijn op zoek naar vrijwilligers die er op uit willen gaan met bewoners van Zorgcentrum Aelsmeer en tijd hebben om samen een praatje maken. 
Wist u dat onze bewoners ook u veel te vertellen hebben! 
In overleg bepalen we welke dag u het beste uitkomt. Dit kan ook om de week.
Het is ook mogelijk om dit samen met een wandelmaatje te doen of zelfs te rouleren met een paar mensen. 


Tijd om een Ritje te maken? 

Bent u in de gelegenheid om een paar bezoekers, naar OMC-ontmoetingscentrum Odense Rijsenhout te brengen? 

Wij zijn opzoek naar chauffeurs, die met hun eigen auto, willen helpen met ophalen en wegbrengen van onze bezoekers naar OMC Odense in Rijsenhout.  

Dit is op maandag en/ of woensdag. Rond 10.00 uur kan u de bezoekers naar het OMC brengen en om 15.30 uur weer naar huis. Rouleren met een andere chauffeur is ook mogelijk. 

Wij bieden u een lekker kopje koffie/ thee, gezellige contacten en u kunt uw reiskosten declareren. 

Het OMC/Odensehuis is onderdeel van Zorggroep Aelsmeer en bevindt zich in Rijsenhout. De bezoekers zijn senioren die kunnen deelnemen aan diverse activiteiten. U kunt denken aan: gezamenlijk in gesprek tijdens het koffiedrinken, geheugentraining, groepsgesprekken, creatieve activiteiten, muziek, bewegen/ Totaal vitaal, wandelen. Dit alles draagt bij aan langer zelfstandig blijven en gebeurt onder professionele begeleiding. 

Vanaf half september starten we op woensdag, met een maatwerkgroep voor senioren met beginnende dementie.