Huishoudelijke hulp

 Om goed te blijven functioneren in het dagelijks leven is het bijhouden van het huishouden noodzakelijk. Soms zijn er redenen waarom daarbij een handje hulp nodig is. Medewerkers van Thuiszorg Aelsmeer staan u graag bij.

Hoe te beginnen
De eerste stap is het aanvragen van huishoudelijke hulp bij het loket Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) van Gemeente Aalsmeer. Telefoon: 0297-387575. Meer informatie vindt u op www.aalsmeer.nl.
Na ontvangst van de zorgaanvraag bij het WMO-loket wordt contact met u opgenomen. Dit zou binnen twee weken moeten zijn. Als het een nieuwe aanvraag betreft, volgt er zo spoedig mogelijk een huisbezoek om de zorgvraag vast te stellen.

Thuiszorg Aelsmeer
Na goedkeuring vanuit de WMO, gaat uw indicatie naar de planning van Thuiszorg Aelsmeer. Zij plannen de levering van uw huishoudelijke hulp in. Dit wordt  door de medewerkers van Thuiszorg Aelsmeer uitgevoerd. Mocht u voor ons kiezen dan komt een medewerker van de planning huishoudelijke verzorging bij u op huisbezoek om kennis te maken en uw wensen te bespreken. De afspraken worden vastgelegd in uw persoonlijk zorgdossier dat bij u thuisblijft. Ook alle werkzaamheden worden in deze map bijgehouden. 
Thuiszorg Aelsmeer vindt het belangrijk dat de medewerkers u zo goed mogelijk van dienst zijn en zoeken iemand die bij u past en waar u zich prettig bij voelt. Samen met u wordt besproken wat haalbaar en nodig is. 

Kosten
Voor de huishoudelijke zorg betaalt u een eigen bijdrage. Bij het WMO-loket kan men u vertellen hoe hoog deze zal zijn. De rekening krijgt u van het Centraal Administratie Kantoor (CAK) www.hetcak.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Planning Huishoudelijke Verzorging
Van 8.00 uur tot 16.30 uur
Telefoonnummer: 0297-367681
E-mail: thuiszorg@zg-aelsmeer.nl