Tentoonstelling Helden in de Zorg in het Oude Raadhuis

Het is hoog tijd om iedereen die zorg verleent in het zonnetje te zetten, vinden ze bij KCA (Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer). Ze zijn in gesprek gegaan met de kunstenaars van de huidige expositie Beestenboel (t/m 13 februari). Eén van de kunstenaars is Jennifer Bergkamp, wijkverpleegkundige bij Buurtzorg Nederland in Aalsmeer. Zij maakt mooie portretten van zorgmedewerkers en dit bracht KCA op het idee om daar de volgende tentoonstelling aan te wijden. Het liefst zouden ze alle zorgverleners in Aalsmeer en Kudelstaart een plek geven, maar dat is natuurlijk niet haalbaar.

Vanaf 20 februari komt er een tentoonstelling ‘Helden in de Zorg’ in het Oude Raadhuis met tekeningen of foto’s, die representatief is voor alle collega’s, mantelzorgers enzovoorts. Jennifer Bergkamp (pasteltekeningen) en Erik de Rijk (fotografie) zorgen voor de beelden van deze Helden. Daar komt een kort verhaal bij over wat iemand motiveert om voor anderen te zorgen, hoe corona hun werk beïnvloedt, over bijzondere belevenissen etc. En KCA zal Aalsmeerse inwoners via een publieksactie betrekken, waarbij men zijn of haar zorgheld kan nomineren in de vorm van een tekening, foto, verhaal, gedicht of andere creatieve uiting. De mooiste, ontroerendste inzendingen krijgen ook een plek in de tentoonstelling.

 Verpleeghuis Rozenholm, Zorgcentrum ’t Kloosterhof en Zorgcentrum Aelsmeer hebben elk een aantal medewerkers bereid gevonden om mee te doen. Donderdag 3 februari was Erik in het Zorgcentrum om medewerkers op de foto te zetten. Ook een aantal bewoners heeft hieraan meegewerkt. Erg leuk hoe enthousiast iedereen was.

 

De opening van de tentoonstelling Helden in de Zorg is op zondag 20 februari as. om 12.00 uur in het Oude Raadhuis. Wilma Alink, wethouder zorg en cultuur, en Jos de Blok, directeur Buurtzorg Nederland doen de opening. Uiteraard zijn de geportretteerde medewerkers, directie Zorgcentrum Aelsmeer en de Vrienden van Zorgcentrum Aelsmeer ook van harte welkom. (We wachten nog even af of corona maatregelen het aantal deelnemers aan de opening beperkt.)