‘Reisburo Op Stap’

Onafhankelijk zijn is een groot goed. Het zelfstandig kunnen reizen geeft een vrij gevoel. Wanneer u naar een afspraak moet bijvoorbeeld een polikliniek bezoek, kunt u een beroep doen op het Reisburo. Zelfstandig vervoer regelen wanneer u dat nodig heeft.

Vervoer op maat
Binnen Zorggroep Aelsmeer en Thuiszorg Aelsmeer kunt u bij ‘Reisburo Op Stap’ terecht met al uw vragen rondom vervoer. Het ‘Reisburo Op Stap’ heeft twee auto’s voorhanden, beiden geschikt voor rolstoelvervoer. Daarnaast zijn er diverse vrijwilligers waarop een beroep gedaan kan worden.

Voor medische- en paramedische afspraken zoals artsen, fysiotherapie, tandarts en pedicure bezoeken kunnen wij vervoer inplannen. Bezoeken aan familie, markt en winkelen valt helaas niet meer onder de mogelijkheden en zullen wij ook niet meer uitvoeren.  

Op stap met hetReisburo Op Stap’, wat kost dat?

  • Er is een instaptarief van € 3,- en het standaardtarief bedraagt € 0,60 per kilometer, ongeacht het aantal kilometers dat u wenst te reizen.

Maak indien mogelijk uw wens enkele dagen van tevoren kenbaar. Op die manier heeft ‘Reisburo Op Stap’ tijd om uw aanvraag te verwerken en een chauffeur in te zetten. Weet u uw afspraak enige weken van tevoren? Dan kunt u die ook al laten inplannen, want wij bieden graag service.

Uitstapjes
Een van de leuke dingen in het leven is natuurlijk een dagje uit. Met ‘Reisburo Op Stap’ kunt u ook echt op stap. Regelmatig worden er een aantal uitjes georganiseerd waarbij het vervoer gebeurt met kleine busjes. Bent u afhankelijk van een rolstoel? Dan regelen we dat er ook een begeleider met u meegaat. De kosten van deze uitstapjes wisselen sterk. Dat heeft vooral te maken met de entreekosten. Een dagje Dolfinarium bijvoorbeeld, is veel duurder dan een bustochtje door Amsterdam.

Wilt u op de hoogte blijven van alle uitstapjes? Dat kan. Meld u aan per e-mail bij iharting@zg-aelsmeer.nl en ontvang voortaan de nieuwsbrief met het afwisselende programma.

Alle uitstapjes vertrekken vanaf Zorggroep Aelsmeer. Wanneer het niet mogelijk is om naar het Zorgcentrum te komen dan bestaat de mogelijkheid om u thuis op te halen. Het instaptarief voor deze service bedraagt € 3,- als u binnen de gemeente Aalsmeer woont. Woont u buiten deze regio, dan is het instaptarief € 4,- voor regio Kudelstaart en € 5,- voor regio Hoofddorp en Uithoorn.

Mochten er lunchpakketten meegaan met een uitstapje, dan kun u deze bestellen voor € 7,50 per persoon. Hiervoor krijgt u netjes verpakt in een doos: 2 bolletjes, ontbijtkoek, fruit en melk/karnemelk.

Contact
‘Reisburo Op Stap’ is bereikbaar op:
Maandag-, woensdag- en vrijdagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur.
Telefoonnummer: 0297 – 32 60 50.
E-mail: iharting@zg-aelsmeer.nl