Logeren en overbruggen

Wanneer u een steuntje in de rug nodig heeft, willen wij er voor u zijn. Als schakel in de keten van zorg die u nodig heeft. Er doen zich wel eens situaties voor waardoor u even niet meer thuis kunt zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u geopereerd bent maar nog niet voldoende hersteld, of als u zelfstandig woont en afhankelijk bent van zorg door anderen en zij gaan op vakantie. In dat geval kunt u als er ruimte is tijdelijk bij ons logeren in de kamer op de tweede etage.

Het logeren is op een somatische afdeling en niet geschikt voor mensen in een gevorderd stadium van dementie.

Overbruggen

Wanneer u hoog op de wachtlijst staat van Zorgcentrum Aelsmeer en het gaat thuis niet meer, dan kijken we of het mogelijk is of u – in afwachting van een vaste kamer – alvast opgenomen kunt worden in de logeerkamer. Helaas komt niet iedereen voor deze mogelijkheid in aanmerking. In overleg met de zorgconsulent wordt gekeken of de zorg die u nodig heeft, op de tijdelijke kamer geboden kan worden.

Kosten

Op basis van een indicatie:

Het logeren kan op basis van een WLZ-indicatie of particulier. De kosten van logeren op basis van de WLZ zijn afhankelijk van uw inkomen. Informatie over de WLZ, Wet Langdurige Zorg vindt u hier. Ook vallen er kosten voor verblijf en zorg onder uw eigen bijdrage. Hoe hoog uw eigen bijdrage wordt kunt u berekenen op de website van het CAK.

Kosten als particulier:

Logies:                        € 80,00 per dag.
Maaltijdarrangement:  € 20,00 per dag.

Beschikbaarheid

Omdat deze kamer het hele jaar gebruikt wordt, is het verstandig tijdig te informeren naar de beschikbaarheid.

Contact

Zorgconsulent Yvon Molenkamp
Telefoonnummer: 0297-326050
Aanwezig op maandag, woensdag en donderdag
ymolenkamp@zg-aelsmeer.nl