Zorgcentrum Aelsmeer; de locatie

Midden in het dorp ligt de centrale locatie van de Zorggroep Aelsmeer; Zorgcentrum Aelsmeer, vanuit dit epicentrum worden alle zorgrichtingen gecoördineerd. Samen met Thuiszorg Aelsmeer, Inloopcentrum Irene en Zorgcentrum Aelsmeer staan we naast u bij iedere stap in uw zorgvraag.

In elke schakel van de keten bieden we u zorg waarbij de regie op het leven zoveel mogelijk in uw handen blijft. Daarnaast is het ons streven om zoveel mogelijk aan de wensen en behoeften van de individuele cliënt te voldoen.

“Goed in het gewone, dicht bij mensen “

Het pand is prachtig gelegen aan het water en kijkt aan die kant ook uit op de Historische Tuin. Aan de voorzijde van het gebouw brengt de levendigheid van de winkelende mensen elke dag afleiding. Er is altijd iets te zien. Het zorgcentrum ligt tegenover de supermarkt(en), vlak bij de boekwinkel en op dinsdag is de markt op loopafstand.

Diverse woonvormen komen samen
In het pand bieden we aan ruim honderd mensen een woning. Voor mensen met dementie is er een veilige en beschermende woon- en leefomgeving. Er is woonruimte voor u als thuis wonen lichamelijk niet meer haalbaar is en u de benodigde indicatie heeft. Enkele appartementen zijn geschikt voor echtparen. In bijzondere situaties is een tijdelijk verblijf in een van de vier ELV-kamers mogelijk. Het zorgcentrum is er voor zorg én welzijn. Er zijn wekelijks diverse activiteiten die plaatsvinden in de huiskamers of in de grote zaal beneden.

Bij binnenkomst is de huiselijkheid al zichtbaar. Kleinschalig en herkenbaar, een warme sfeer die zich voortzet op elke afdeling. Op iedere etage bevinden zich twee huiskamers en de kamers van bewoners zijn ingericht met eigen meubilair.

Wonen naast het Zorgcentrum
In de inleun- en aanleunwoningen, gelegen bij het Zorgcentrum en in Nobelhof en Boerhaavehof in Kudelstaart bieden wij huishoudelijke hulp, verpleging en verzorging en is een inloopvoorziening in de buurt aanwezig. Deze woningen zelf vallen echter niet onder de verantwoordelijkheid van het Zorggroep Aelsmeer. Meer informatie hierover vindt u onder Zorgwoningen.

 

Voorzieningen
Om het wonen in Zorgcentrum Aelsmeer te veraangenamen beschikken we over veel eigen voorzieningen.

  • Eigen keuken, dagelijks verse maaltijden
  • Eigen linnenkamer
  • Bibliotheek
  • Kapsalon
  • Binnentuin op de afdeling beschermd wonen
  • Mooie tuin aan de Ringvaart

Geschiedenis
Aalsmeer is een dorp met een zeer rijke geschiedenis. Ook het zorgcentrum kent een lang verleden, al in 1761 werd er voor het eerst geschreven over een opvanghuis voor wezen en behoeftigen. Er zijn uiteraard veel verbouwingen en verschuivingen geweest, ook de wijze van gebruik veranderde in de loop van de jaren vaak. Sommige oudere bewoners herinneren zich de voormalige panden van Rustoord en het Seringenpark nog wel. Dit waren de directe voorlopers van de huidige locatie van  Zorgcentrum Aelsmeer. De opening van deze locatie vond in 1994 plaats. Bewoners waren lyrisch over de grootte van hun nieuwe kamer en een eigen badkamer.